Teoksetkeisari

KYLMÄN SODAN TYTÄR (Otava, 2020)

Nuoren CIA-agentin ensimmäinen komennus Suomeen värjää hänen koko loppuelämänsä. Kolme vuosikymmentä myöhemmin hänen tyttärensä Mari selvittää isänsä todellista identiteettiä – ja se mullistaa lopulta myös hänen oman tarinansa.Oranssi maa

ORANSSI MAA (Otava, 2015)

Sanna on työtön, eronnut ja raskaana. Martti on neljäkymmentä ja sitoutumiskyvytön, kuten vaimo ja tytär ovat saaneet huomata. Kalgoorlie on pahamainen erämaan saartama kaivoskaupunki. Siellä Sanna ja Martti tapaavat, ja alkaa hämmentävän onnellinen suhde, johon Sanna ei hauraassa tilassaan uskalla luottaa. Hän päättää lähteä vaellukselle aavikon halki – tajuamatta mihin vaaraan asettaa itsensä, lapsensa ja rakkautensa.


Ne Jotka Jäävät

NE JOTKA JÄÄVÄT (Otava, 2013)

Kaunis ja viisas kertomus sukupolvelta toiselle periytyvästä orpouden tunteesta.

Jotkut meistä menevät rikki lähtemällä, toiset jäämällä, ja tässä minä olen, enkä tiedä kumpaan ryhmään kuulun”.

Kun koko satavuotinen sukutarina on täynnä surua, Frida ei osaa nähdä onnea perheen perustamisessa. Silti hänen miehensä Emil pyytää Fridaa lastensa äidiksi. Frida asettaa kaikki kipeät muistot päivänvaloon nähdäkseen, missä virhe on edellisissä sukupolvissa tapahtunut. ”Mikään ei vaikuta lapsiin kuten heidän vanhempiensa elämätön elämä”, kirjoitti Jung. Fridan tarina on kaunis kamppailu halusta valita toisin, välttää periytyvä onnettomuus. Kaikkein tiedostavimmillakin on kuitenkin sokea pisteensä, ja joskus tuo sokea piste on rakkaus.

Romaani sai kunnianmaininnan Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintokilpailussa 2013.

Teoksen käsikirjoitus voitti Pentti Saarikoski –juhlavuoden kirjoituskilpailun 2012.


MAALLISTEN ILOJEN PUUTARHA (Kirja kerrallaan, 2010)

Teatterikorkeakoulun dramaturgian maisteriopiskelijoiden yhteistyönä kirjoittama näytelmä.

”Minä ajattelin, että ajan kanssa minä totun ja kiinnyn sinuun. Sinusta tulisi järkähtämätön osa elämääni, ja sitten en enää osaisi tai haluaisi elää ilman sinua. Sitähän rakkaus on”.

Näytelmän viiden kirjoittajan erilaiset maailmat elävät rinnakkain, päällekkäin ja lomittain muodostaen kiehtovan kokonaiskuvan ihmisistä, jotka eivät yritä mitään sen mahdottomampaa kuin olla onnellisia arjessa.